Kolleger i Strömstad Akademi som alltjämt är betalande SULF-medlemmarför flera underskrifter

Jag skriver på en motion om SULF:s ansvar för seniorer. SULF bör bilda en sektion för seniora medlemmar. Representation för seniorer i SULF:s styrelse bör också diskuteras. SULF bör arbeta för att inte de kollegor som uppnått pensionsålder kastas ut från Sveriges lärosäten, utan möjlighet att kunna fortsätta sin forskning.  Detta gäller givetvis endast de som önskar fortsätta sin forskning. Seniora kolleger som vill fortsätta sin yrkesverksamhet som forskare bör få  starkt och aktivt stöd av SULF. SULF bör utvidga sitt arbete till att omfatta seniorer. Det bör utarbetas en slagkraftig policy för seniorer. Det finns inget sådan ansvar idag för SULF.  Sveriges lärosäten har inte råd att kasta ut seniorer som vill fortsätta sin forskning. Givetvis måste arbetet omfatta påverkan på utbildningsministern och ansvariga politiker. Detta är en mycket angelägen fråga.

Vill Du skriva under. Meddela Åsa Morberg. Obs. Endast betalande SULF-medlemmar!

Upprop från Åsa

En reaktion på “Upprop från Åsa

  • 7 oktober, 2021 kl. 10:45
    Permalänk

    Utmärkt förslag!!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *