Strömstad akademi har beretts tillfälle att yttra sig över slutbetänkandet från delegationen för senior arbetskraft. Jag har erbjudit mig att ställa samman alla ledamöters förslag. Tanken är att ni sänder in dem till mig, jag lägger upp dem på denna sida : http://stromstadakademi.se/Remiss/ under bidraggivarens namn så alla kan ta del av alla och bidra till helheten med förslag och kommentarer som sänds till mig. Jag vill be er skriva i ett redigerbart format, dvs inte i pdf-format.

Remiss till utredning om senior arbetskraft

En reaktion på “Remiss till utredning om senior arbetskraft

  • 15 maj, 2021 kl. 23:49
    Permalänk

    Mycket grundlig utredning som visar på fördelar både för staten, arbetsgivarna och arbetstagarna om senior arbetskraft utnyttjas. Viktigt att viljan att fortsätta arbeta respekteras av både stat och arbetsgivare. Bra att pensionsåldern blir flexibel både före och efter 65-årsåldern. Politiska diskussioner har missat att ta tillvara seniorer som resurser för en positiv samhällsutveckling och fortsatt välfärd. Viktigt att bekämpa ålderism som är extremt hög i Sverige i ett internationellt perspektiv. Utredningen lyfter på ett bra sätt fram de positiva sidorna med att seniorer kan och får möjlighet att utnyttjas som arbetskraft. Staten skall ta bort bl. a. ekonomiska spärrar som hindrar denna utveckling. Utredningen efterlyser forskning om vad äldre kan bidra med. Här bör remissvaret framhålla Strömstad akademi som en särskild resurs med tretton års erfarenhet av forskning utförd av seniorer och att detta utmynnat i flera tvärvetenskapliga antologier av högt kvalificerade forskare om så viktiga samhällsområden som Hälsa och miljö, Barnbarnens århundrade (framtidsforskning), Värderingar, Forskarkarriärer och Pandemier.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *